Chat with us, powered by LiveChat

Konfliktmineraler

Download pdfÅr 2010 underskrev president Obama lagen Dodd-Frank Consumer Protection Act. Sektion 1602 i lagen handlar om internationell handel med och användning av konfliktmineraler. Termen konfliktmineraler avser konfliktdiamanter eller blodsdiamanter och refererar till råvaror som härstammar från vissa delar av världen där det förekommer konflikter till följd av utvinning och handel med dessa råvaror.
Det har gjorts olika internationella insatser med avseende på att minska handeln med konfliktråvaror för att begränsa incitamentet till att utvinna och slåss om dem. Dodd-Frank Reform and Consumer Protection-lagen från 2010 kräver att tillverkare går igenom sina leveranskedjor och inrapporterar användningen av konfliktmineraler.

De mest utvunna konfliktmineralerna är kassiterit (till tenn), volframit (till tungsten), coltan (till tantal) samt guld som exporteras från olika länder via en rad mellanhänder, innan de köps av multinationella elektronikföretag. Dessa mineraler är viktiga vid tillverkningen av olika elektroniska enheter.

För att försäkra våra kunder om att inga av våra produkter strider mot Dodd-Frank Reform-lagen eller innehåller konfliktmineraler generellt intygar vi härmed att:

INGA av SODEMANN Industrifjedre A/S produkter innehåller de ovan nämnda råvarorna.

Internet Explorer oförenlighet

Denna webbplats fungerar tyvärr inte bra med Internet Explorer. Vi rekommenderar att du använder en av följande gratiswebbläsare:

Copyright © 2020 Sodemann Industrifjedre A/S. All rights reserved.